Mărturiile: Daruri pline de semnificație pentru invitați

Am revenit dintr-o vacanță și e timpul să împărtășesc un secret cu voi: visul meu prinde viață zi de zi – florăria la care am visat de câțiva ani va fi deschisă în curând. În această privință, am primit recent câteva plante drăguțe, rezistente la căldură și lipsa apei, extrem de versatile.

Această experiență m-a inspirat să scriu un nou articol pe blog despre cum poți transforma aceste plante în marturii memorabile. Înainte de a detalia mai multe despre aceste plante și cum pot deveni marturii, hai să discutăm despre ce sunt, de ce oferim marturii și ce pot implica ele.

Marturiile au fost dintotdeauna daruri simbolice pe care mirii le ofereau și le oferă invitaților în semn de recunoștință pentru prezența lor în cea mai importantă zi a vieții lor de cuplu. Mai târziu, semnificația marturiilor s-a extins spre păstrarea unei amintiri de la eveniment sau pentru a lua cu ei o mică parte din eveniment.

Marturiile sunt în esență daruri mici, simbolice, care reprezintă cuplul sau au o semnificație specială pentru ei.

În tradiția românească, mulți ani s-a păstrat obiceiul de a oferi pachețele cu prăjituri sau bucăți de tort. Dar dacă ești invitat la mai multe nunți sau botezuri în același weekend, ce faci? Riscul de a dezvolta diabet sau obezitate devine mai mare sau prăjiturile ajung la gunoi. Prin urmare, de ce să nu fim mai creativi și să înlocuim dulciurile cu mici daruri durabile? Aici intervin aceste plante suculente adorabile despre care vreau să vă povestesc. Acestea, amplasate în ghivece cu un mesaj de „Mulțumesc”, devin o idee de marturii inovatoare.

Alte sugestii pentru marturii inedite ar putea fi:

  • Borcane cu amestecuri de condimente care reflectă personalitatea cuplului: de la iute și până la dulce sau sărat și piperat.
  • Punguțe/buchete de lavandă.
  • Semne de carte cu poze de la nuntă sau cu mirii.
  • Borcane cu miere/dulceață.

Magnetii și mostrele de băutură în sticluțe personalizate sunt deja foarte cunoscute, dar mereu în tendință.

Idea este să nu investești excesiv, ci să alegi marturii simbolice care să te reprezinte. Îmi amintesc cu drag de nunta unor foști colegi de serviciu unde am primit o punguță personalizată cu numele și data nunții. În interior erau mici mostre de tic-tac, o sticluță de Jagger și o ciocolată. Totul reprezenta un mic fragment din ceea ce le plăcea lor. Acest dar simbolic mi-a umplut sufletul de bucurie, realizând că aceste marturii nu au fost doar cadouri pentru invitați, ci au însemnat o parte mică din sufletul lor – un lucru extraordinar.

Poate vă întrebați ce am oferit noi invitaților noștri la plecare. Cu dezamăgire, spun că am optat pentru clasica prăjiturică și o sticluță de palincă. Nu mândresc cu aceasta alegere și, dacă aș organiza încă o nuntă, cu siguranță aș opta pentru ceva diferit. Însă, acum 8 ani și jumătate, fiind novici în domeniul organizării evenimentelor, multe lucruri puteau fi îmbunătățite.

Va veni vremea potrivită pentru un articol pe blog în care voi împărtăși toate schimbările pe care le-aș face la nunta mea, având în vedere experiența și cunoștințele acumulate până acum.